Samenvatting: 

Dit is een handleiding voor gezondheidswerkers die betrokken zijn in patiëntzorg activiteiten in een gezondheidszorg setting. Het doel van de handleiding is om te laten zien welk type persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) noodzakelijk zijn om uzelf op de juiste manier te beschermen. Op basis van huidig beschikbaar bewijs heeft de WHO, PPE aanbevolen voor de zorg van COVID patiënten die gericht zijn op CONTACT en DRUPPELS voorzorgsmaatregelen, met uitzondering van nevelproducerende procedures die gebaseerd zijn op CONTACT en VERSPREIDING DOOR DE LUCHT (hiervoor is een ademhalingsmasker zoals N95, FFP2, FFP3 vereist). Denk eraan dat PPE deel uitmaakt van een bredere infectiepreventie en bestrijding reeks van maatregelen en gebruikt moeten worden als onderdeel van een multimodale strategie voor de behandeling van COVID-19 patiënten. Alleen klinisch personeel dat getraind is en dat bekwaam is in het gebruik van PPE moet toegelaten worden tot de kamer van de patiënt.

Leerdoelen: 

Aan het eind van deze cursus zullen de participanten in staat zijn om:

  • De correcte manier demonstreren om PPE aan - en uit te trekken; en
  • De correcte manier demonstreren om handhygiëne toe te passen met een handsanitizer op alcoholbasis (ABHR), volgens de methode aanbevolen door de WHO..

Cursusduur: 

Ongeveer 15 minuten.

Certificaat: Een bevestiging van deelname is beschikbaar voor deelnemers die 100% van het cursusmateriaal voltooien.

Na het voltooien van deze cursus:

Vertaling in de Nederlandse taal van COVID-19:

How to put on and remove personal protective equipment (PPE), 2020. WHO is niet verantwoordelijk voor de inhoud of accuraatheid van deze vertaling. In geval van enige inconsistentie tussen de Engelse en de Nederlandse taal vertaling, zal de originele Engelse versie de bindende en autentieke versie zijn.